Mi o prašičji gripi, gliste z gnojaff

Kriza Družbe, Razkroj Moralnih Vrednost In Strahovlada

Posted: sreda, 29. februar 2012 | Avtor Kritik | Oznake: , ,

Zeh...

Ob menjavi vlade, ki se zgodi na 4 leta in je seveda nekaj povsem normalnega in se je tokrat zgodila pač po treh moram spet poslušati velike besede kot so Kriza Družbe, Razkroj Moralnih Vrednost in Strahovlada. Besede se navezujejo na trenutno vladajočo elito s predsednikom vlade na čelu.

Na tem mestu bi prosil vse, da nas s temi floskulami pustite pri miru. Tudi če je to dejansko res, so to stvari, ki se tičejo tistih pri koritu.

Navadnim državljanom je popolnoma vseeno kakšni so odnosi med politiki in tistimi pri koritu, nam se gre za to, da zadeve delujejo. Še več, čeprav nam ni, bi nam moralo biti povsem vseeno, če se politiki med sabo kregajo, si nagajajo in rušijo. To je njihova služba. Ne vem, mogoče si povprečen Slovenec res predstvalja, ko izusti: "Naj se že zmenijo barabe, jaz bi jim vzel plačo!", da bi morali politiki nasprotnih strani dejansko se prijati za roke in zapeti kumbaja in zarajati ter biti najboljši prijatelji. To je seveda bedarija. Sicer pa osebno v zadnjih 20 letih nisem zasledil nobenega posebne propada moralnih vrednot, strahovlade, razkroja družbe in podobnih klobas - oz. naj to popravim, nič takega kar bi odstopalo od naše vsakdanje normale, niti med vlado JJ, niti prej, niti kasneje. Takšni smo in to imamo.

To so le floskule s katerimi se izraža nestrinjanje z vladajočo pozicijo, kadar se ne da ogorčenja izraziti z ničemer drugim - npr. s sklicevanjem na afere in neumne odločitve. Zakaj? Zato ker se včasih učinek neumne odločitve da celo izmeriti, v meglo zavitega razkroja vrednot seveda ne in ti ga zato težko kdo oporeka.

Dajte mir, ker vas nihče ne jemlje resno in vas ne bo tudi, ko boste imeli kak dejanski in realni očitek.

0 komentarji:

Objavite komentar