Mi o prašičji gripi, gliste z gnojaff

Sindikati Grobarji Slovenije Oz. Kdo Tem Budalam Daje Medijski Prostor?

Posted: četrtek, 19. januar 2012 | Avtor Kritik | Oznake: , , ,

Skoraj vedno, ko se v Sloveniji oglasijo sindikati, se vprašam kje jaz živim. Kako je možno, da neka organizirana skupina konsistentno vali iz sebe takšno količino neumnosti in še vedno pride do besede in vpliva na dogajanje v državi. Skupina, ki ne sodeluje na volitvah in ji volilci niso podelili mandata, da jim regulirajo življenje, a vseeno zastopa svoje interese, ki so ljudem, ki znajo sešteti 1+1 vedno manj jasni. Kot bi se trudili za skupni propad Slovenije in njen odhod v prezgodnji rob. Mogoče res obstaja neka skupina zaposlenih v tovarnah z nizkimi plačami katerih  interesi se megleno na prvi pogled pokrivajo z interesi sindikatov pa še to je tako kot vse ostalo, za kar sindikati delujejo, kratkogledno in kratkoročno. Zabavajmo se tu in zdaj, dolgoročno smo itak vsi mrtvi. No vsaj mi bomo, naši potomci pa - ko jih jebe. Pa tudi ti bodo potem, ko bo šla država k vragu na slabšem kot sedaj.

Recimo - kaj pa nezaposleni? Ti so še bolj socialno ogroženi a to sindikatov ne zanima. S tem ko sindikati tako besno "ščitijo" zaposlene istočasno v blato porivajo nezaposlene. Da ostanemo samo pri tistih, najrevnejših. Ali pa kje so bili sindikati, ko podjetja zaposlenim niso plačevala prispevkov?


Kaj sindikati sploh hočejo?

Še najbolj me spominjajo na Grke oz. na nekoga, ki se mu zdi, da bo z zavračanjem realnosti to realnost tudi spremenil. Pričakujem, da bodo kmalu zahtevali, da je pri nas gravitacija 10m/s2 in ne 9,8. Da naj bo sonce zeleno in da naj z zakonom ukinimo državni dolg.

Kaj me je tako razkurilo :) ? Ni posebnega, samo še ena v vrsti bedastoč, ki jih slišimo iz ust sindikalnih vodji. Da so proti ustavni omejitvi zadolževanja države oz. deležu dolga v BDP, ker bo to koristilo samo vesoljcem iz planeta Zbloj ali nekaj podobnega, nisem več dobro poslušal...

Seveda je čisto jasno in prozorno zakaj bi bil kdo proti. Zato, ker se nadeja, da bo imel koristi od nadaljnega zadolževanja države in od življenja na kredit. Če pač čez 10-20 let vse crkne oz. če bodo naši potomci morali te kredite vračati, ker smo se imeli mi fajn in smo živeli preko svojih možnosti oni bodo pa takrat zato še toliko slabše...no takrat bodo pač:
- mrtvi in jim bo viselo dol,
- zahtevali drugačno gravitacijo,
- tako kot Grki za naše dolgove krivili tiste, ki so nam denar posodili.

Umobolnica.

3 komentarji:

  1. Rak pravi ...
  2. Ja, o smiselnosti in ravnanju "takih" sindikatov se tudi jaz že dolgo sprašujem. A mi je njihovo poslanstvo in izvor že dolgo znano. So pač podaljšana roka, zaščita ciljne publike pa samo izgovor. Če pa ta publika ne sprevidi kam pes taco moli, tudi pogojev za spremembo takega stanja ni.

  3. Anonimni pravi ...
  4. ZMRDA ti si budala na 10. potenco.Ko boš ti moral preživljati svojo družino s 500 eur na mesec ti bo delovanje sindikatov popolnoma jasno.Samo budala misli, da je delavec za strojem kriv za nastanek krize in ne pohlepneži nenasitni bankirji in tajkuni.
    ZMRDA očitno ne živiš od svojega dela zato kvasiš neumnosti.
    Po tvoji nori glavi bi se moral sindikat zavzemati, da se zmanjšajo najnižje plače, s tem denarjem pa dokapitalizirajo banke, te pa kreditirajo tajkune.
    ZMRDA nisi vreden, da bi te pes poscal.Zaradi takih sebičnezev kot si ti je prišlo do krize.

  5. Zmrda pravi ...
  6. Anonimni, hvala za prijazen komentar :).

    1. Kje sem napisal da je delavec za strojem kriv za krizo? Glede tega ti lahko napišem samo to, da ne sprejemam stereotipa delavec dober / lastnik slab. Tudi delavci se šlepajo čez šiht, kradejo podjetju in fušajo popoldne doma. Oz. povsod so dobri, pridni, sposobni in leni, nesposobni, lovilci krivin.

    2. Jaz sem proti dokapitalizaciji bank. Naj tisti, ki je zajebal najebe in propade. Da se bo zapomnil za naslednjič in ne bo več kreditiral tajkunov brez ustreznega zavarovanja. Drugače imamo moralni hazard, ko bankir ve, da itak ne bo nosil posledic svojih zajebov. Ne bi pa dvakrat rekel, da sindikati zagovarjajo dokapitalizacijo bank oz. vsaj to da banke ostanejo državne kar je nekako isto. Zanima me pa, kako lahko istočasno kolneš dokapitalizacijo bank in zagovarjaš zadolževanje države?

    3. Če bi prebral tekst bi videl, da me pri sindikatih moti sebičnost, kratkovidnost in neumnost. Sebičnost, ker zagovarjajo samo določen del zaposlenih. Vse ostale zaposlene in vse nezaposlene pa s svojimi idejami spravljajo v slabši položaj. Kratkovidnost, ker so njihove ideje v nasprotju z realnostjo in če lahko realnost nekaj časa goljufaš te na koncu vedno ujame. Tako kot se je zaradi zvišanja minimalne plače izgubilo toliko in toliko delovnih mest. Ampak nezaposleni niso člani sindikata tako da to je seveda nepomembno. Ampak to ni sebičnost? Kako lahko nekdo zagovarja zadolževanje države za vzdrževanje obstoječega standarda na račun prihodnjih generacij? Ampak to ni sebičnost? To je zame že kriminal. In vse to skupaj je ena velika neumnost in skreganost z realnim svetom.

    4. Ti pa si vreden da te pes poščije in upam da te :p

    5. S čigavim denarjem bi bil ti nesebičen?

Objavite komentar