Mi o prašičji gripi, gliste z gnojaff

O Rasizmu

Posted: nedelja, 16. januar 2011 | Avtor Kritik | Oznake: ,

Da še Zmrda pristavi svojih 5c na račun Boruta Pahorja in rasizma. V bistvu se niti nebi spuščal v izjavo Boruta Pahorja, ker nimam pojma zakaj, kako in iz kakšnega mišljenja in zgodovinskega ozadja je Borut rekel kar je rekel. Rad bi predvsem skritiziral sodobno zapohano politično korektno definicijo rasizma.

Le ta označi za rasizem vse kar diši na kakršnokoli omenjanje manjšin, deprilivigiranih, tujcev, alternativcev itd... Kar seveda ni res. Treba je ločiti rasizem in realizem. Seveda je od daleč, za tiste, ki nimajo stika z realnostjo, ampak sedijo na svojih rokah v teoretično demagoško akademskih sferah oboje isto. Če skozi dim filozofiranja nimaš stika z realnostjo seveda ne moreš vedeti kaj je realizem in ne vidiš razlike med obema pojmoma. Kot o konju in štetju njegovih zob.

V realnih konkretnih situacijah pa se je treba čisto racionalno odločiti ob upoštevanju konkretnih realnih posledic, ki jih neka odločitev ima. Sam sem sigurno proti kakršnikoli diskriminaciji kogarkoli na osebni ravni. To je preprosto bedarija, ki ne reši ničesar. Ko se gremo sistemske rešitve smo pa slovenci vedno bolj zapohani od papeža in ne znamo pomisliti nase. Da nas le nebi kdo drug še bolj zadimljen na svojih rokah v teoretično demagoško akademskih sferah sedeč osebek iz tujine slučajno označil za rasiste. Ali da kaj pač ne delamo OK. Že sam strah pred tem povzroča da smo bolj papžeki od papeža. Pa da ne bom tudi sam samo dimil recimo nekaj konkretnih primerov:

1. Romi na Dolenjskem. Domačini vedno rečejo kako lahko je filozofirati iz Ljubljane, naj se preselijo Ljubljančani dol in imajo za soseda nekoga, ki ne upošteva zakonov, krade, se vozi z neregistriranim avtom, izsiljuje okolico ipd. To je super primer trka realizma v filozofsko nakladanje. Ampak tako zadevo je treba reševati realno, ne pa s tem da se domačine označi za rasiste.

2. Ali pa multikulturnost v državi. Dejstvo je, da imajo države, ki so zelo multikulturne težave in napetosti med raličnimi kulturami. V Evropi recimo Francija in Nizozemska. To je dejstvo, to je realno stanje.

Nobeno sklicevanje na lepši boljši svet h kateremu je treba stremeti tega dejanskega stanja ne bo spremenilo, ker tako družba deluje, to je naravni proces sestavljanja tisočev majhnih osebnih interesov iz različnih okolji v enoto. Seveda se ni treba s tem sprijazniti in zadovoljiti. Seveda je treba načrtovati za boljši jutri. Ampak ne na račun zanikanja realnosti tukaj, danes. Ker na koncu, ko te realnost ujame, jo kasiraš z obrestmi.

Tole niti ni vezano strogo na rasizem, to se nanaša na karkoli kar se tiče regulacije delovanja neke družbe. Kot sem razložil že v prejšnji objavi...

0 komentarji:

Objavite komentar