Mi o prašičji gripi, gliste z gnojaff

Snežni plaz in šalabajzerji na slovenskih smučiščih

Posted: sreda, 3. marec 2010 | Avtor Kritik | Oznake: , , 0 komentarji

Slovenski novinarji imajo to prijetno navado, da kot brezglave kure tekajo od ene nesreče k drugi in vijejo roke kako je država to dotično nesrečo lahko dopustila, kdo je zanjo odgovoren in kaj se bo na tem področju storilo. Na moje veliko nezadovoljstvo so letos prišli v plan tudi snežni plazovi.

Nekako se vlade ali pač kogarkoli že za sprožitev snežnega plazu neposredno na veliko žalost novinarjev le ne da obdolžiti. Zato so v plan prišli lastniki in upravljalci slovenskih smučišč. Ti so si oprali roke in kot pokvarjeni gramofoni povdarjali, da so se nesreče zgodile izven urejenih smučišč in da imajo na robu prog postavljene table, da se izven proge ne sme in da je nevarnost plazov. Kar je tudi res, z izjemo tistega, da se izven proge ne sme.

Če hočem furat powder nočem in ne sprejmem tega, kar zdaj splošna klima v državi namiguje - da mi je to treba preprečiti, ker se nima kdo vtikati v moje osebne odločitve. No in ker niso uspeli niti pri žičničarjih se je na raven psihopata degradiralo vse, ki se kdaj odpeljemo po sveže zapadlem celcu. Ja shit happens, tudi če ga prepoveš. Snežni plaz se sproži, tudi če zbereš 10.000 podpisov peticije proti proženju snežnih plazov.

Kar se da storiti je predvsem izobraževanje in obveščanje ljudi o nevarnostih. Zdaj smo pa pri šalabajzerjih: "Saj so table, da je nevarnost plazov!". Ja madona, te table stojijo tam celo leto. Kako naj jih kdo jemlje resno. Tam stojijo tudi, ko je samo 40cm zmrznjenega snega trdega in nepremakljivega kot pomol v Kopru. Kdo jih bo potem jemal resno.